Sommerens fotballcup sammendrag

Postet av Lommedalens IL den 26. Aug 2019

Deltakelse i både Gothia og Dana Cup sommeren 2019

2005 årgangen i Lommedalen deltok på to store turneringer i sommer for å måle krefter mot andre europeiske lag. Jentene deltok på Gothia, mens guttene deltok i Dana Cup. Og hva fant vi ut? Det gror godt i Yngres avd. i Lommedalen.

Sterke prestasjoner ga semifinale billett.

Jentene får en fin start på cupen, og vinner 2-0 over svenske BK Häcken.  Neste kamp taper jentene mot et godt islandsk lag, Stjarnan 1. Siste kamp i gruppespillet, mot svenske FK Karlskrona, blir det dessverre tap 0-2 i en jevn kamp, men moro at kampen ble spilt på en skikkelig stadion! Det ga en 3.plass i gruppen, og B-sluttspill. 

I 16-delsfinale mot islandske Breidablikk 2. Dette ble en jevn kamp, og syv minutter før slutt scores det første, og raskt kommer det andre, 2-0. I 8-delsfinalen på kvelden, mot svenske IF Warta, var det lommedalen som hadde friskest bein, og grei kontroll til en 2-0 seier.

Kvartfinale var mot norske Trosvik IF. Dette blir en jevn og tøff kamp. Trosvik får den beste starten, og får en ganske tidlig ledelse. Lommedalen kjemper seg inn i kampen, og får belønning med en redusering ti minutter før slutt. Kampen ender 1-1, og går til straffekonkurranse. Her trekker Lommedalen det lengste strået, og er sterkest og vinner straffene 3-2. I semifinalen blir svenske Rynninga IK dessverre for sterke, men semifinale i Gothia cup tar J05 med seg videre!


A-sluttspill og straffedrama for G05

G05 stilte på DanaCup i sommer med en rekordstor tropp. Hele 35 spillere, fordelt på to 11-er lag og ett 7-er lag. Guttene møtte god motstand fra andre norske lag, krydret med kamper mot lag fra Mexico, Libanon og Brasil. Alle våre 3 lag gjorde det bra i cupen, med kvartfinale (B) på 7-er, 1/32-finale (B) på et av 11-lagene, og 1/8-finale (A) på det andre.

Sistnevnte lag tapte på straffekonk mot et sterkt HamKam-lag i sin siste kamp, så det var små marginer unna en kvartfinale. Før 8-dels finalen, gjennomførte laget et kanon gruppepill. Gjennom gruppespillet, ble det 2 seiere og 1 uavgjort. Dette resulterte til gruppeseier over en kjent brasiliansk lag, Pequeninos. Lommedalen G14 har tatt seg videre til 8-delsfinale i Dana Cup etter å ha slått Åsnesalliansen 6-5 på straffer i 16-delsfinalen. Guttene fikk testet hvor nivået blant de beste lagene ligger. Utover fotball var det mye sosiale aktiviteter – det er imponerende godt samhold i en stor gruppe ungdommer. Lagene ble ledet av Mattias Book og Erik Benjaminsen, som tok av egen ferie for å følge guttene. Det satte guttene veldig pris på!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.