Lommedalen Fotball styrker trenerteamet sitt

Postet av Lommedalens IL den 11. Apr 2019

Et kjent og et nytt ansikt inn i Lommedalen Fotball

Fotballgruppen i Lommedalen er enorm, og vi har i dag ca. 900 aktive fotballspillere som løper rundt på våre fotballbaner. For å tilrettelegge best mulig og ikke minst tilby alle barn og ungdom en god treningsarena, så trengs det kompetente og engasjerte personer. Møt Erik Benjaminsen og Mattias Book.


Mattias Book, som er 25 år, vokste opp utenfor Sør-Sverige, og var aktiv fotballspiller frem til han satte skoene på hyllen som 15 åring. Da han var 20 år, tok han opp treneryrket. Der la han plutselig merke til at han hadde et visst talent for coaching, og hadde en stor interesse for det. 

Erik Benjaminsen som er 27 år, ble født i California og flyttet til Norge i 1998. Han startet sin fotballkarriere i Hauger FK (BVH i dag), og fortsatte etter barneskolen på NTG-U og NTG for å satse videre som fotballspiller. Han ble fort rekruttert til Stabæk, der han spilte seg opp fra G14 helt opp til A-laget. 

Erik opplevde mye som fotballspiller, og kunne registrere flere landskamper for både USA og Norge, samt spill i eliteserien og jr gull og sølv i NM. Som fotballspiller uttrykker han hvor viktig trenere og forbilder var for han.

"Gjennom hele min karriere som spiller har jeg vært heldig som har hatt dyktige trenere og ikke minst forbilder. Dette var nok en av grunnene til at jeg ville jobbe som trener etter å ha satset som spiller."


Både Erik og Mattias fant fort ut at treneryrket var noe de ønsket å drive mer med. Begge trenere har vært innom Nesøya, der de hadde trenerroller for aldersbestemte lag og fotballakademiet deres. Erik spilte samtidig på Lommedalen A-lag og ble fort snappet opp av Idrettslaget for å kunne bistå med sin trenerkompetanse. Han fikk tidlig ansvaret for Lommedalens Fotballakademi og to andre aldersbestemte lag. Det tok ikke lange tiden før Erik fikk en ny rolle innenfor fotballen. Sammen med akademiet, jobber Erik som trenerveileder for fotballen.

"Jeg hadde et stort ønske om å kunne få jobbe fulltid i Lommedalen, og i januar 2018 fikk jeg endelig muligheten. Etter ansettelsen har jeg tatt Trenerveilederkurs for å styrke trenere vi har i klubben." 


Mattias har hatt flere år som trener i Sverige. Han har allerede hatt roller som hovedtrener for Helsingborgs IF U15 og Stehags AIF. Sammen med Erik dannet de et godt grunnlag for sin trenerkarriere i Nesøya. Mattias kom til Lommedalen Fotball i mars, 2019 og har allerede satt sin fotballfilosofi i gang.

"Min ledelsesfilosofi er å løfte spillere ved å skape motivasjon og en intern drive. Min trenerfilosofi er å utnytte min spillertropp på best mulig måte ved å utvikle spillernes spisskompetanse og sette dem i posisjoner der de kan bruke det de er gode til."

Mattias har virkelig et talent for treneryrket og har allerede gjennomført kurs som, UEFA C, B og spillerutvikling B. Samtidig så gjennomfører han trenerveileder kurs ut 2019. Han sin rolle i Lommedalen Fotball er å hjelpe med det sportslige. Treningsopplegg, trenerveiledning, trener på akademiet og hovedtrener for G05. Mattias er fullt i gang med å sette sitt preg på G05 laget og vet hvordan han ønsker å spille.

"Jeg vil at mitt lag skal oppfattes som ballbesittende og truende, da vi forsøker å finne mellomrom og spille ballen fremover i banen. Defensivt vil vi bli opplevd som aggressive og dominerende. Vi er ikke redd eller usikre når vi settes i 1v1 situasjoner defensivt, og vi er ikke ukomfortable med å gjøre feil fordi vi vil rette dem opp som et lag."


Med Matias på laget, driver han og Erik Lommedalens Fotballakademi sammen. Dette har blitt en fantastisk arena for unge fotballspillere som ønsker å trene det lille ekstra etter skoletid. Akademiet har ca. 80 ivrige spillere som trener fra 1-3 ganger uken. Erik som startet på akademiet samtidig som han drev med regnskapet til Idrettslaget i 2017. Etter dette har virkelig akademiet blitt en fin arena og en møteplass for 7 åringer og opp til 11 år.

"På akademiet står jeg og andre dyktige trenere på feltet sammen med mange talentfulle, ivrige og glade fotballbarn tre dager i uken. Vi ser hele tiden utvikling hos spillerne som er innom akademiet." 

Før vi avslutter denne praten, så ønsker Erik å informere alle trenere og foreldre i Lommedalen.

"Om dere har spørsmål rundt øvelser, organisering, planlegging eller lyst til å ha en hyggelig fotballprat kan dere enten ringe eller send e-post."


Vi sees på fotballbanen og masse lykke til i fotballsesongen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.