Lommedalen Fotball fikk fornyet tillitt av Norges Fotballforbund

Postet av Lommedalens IL den 5. Feb 2019

Lommedalen Fotball fikk fornyet tillitt av Norges Fotballforbund

I 2018 ble Lommedalen Fotball plukket ut til å være ambassadørklubb for NFF og BAMAs satsing for å bedre folkehelsen. Gjennom konseptet Eat Move Sleep har de spredt kunnskap og inspirasjon både i og utenfor klubben til glede for små og store. 

På Ullevål stadion fikk de i helgen overrakt beviset på at de skal være ambassadører også i 2019.

Skryt fra Fotballforbundet 

Lommedalen Fotball er en motivert og engasjert klubb som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de gjorde for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø i 2018, sier Frode Grodås i NFF.

Eat Move Sleep for alle

 Ifølge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som 1 av 4 voksne sliter med søvnproblemer.

- Gjennom Eat Move Sleep er det mye lettere å huske at man bør ta bevisste valg i hverdagen. Det hjelper oss til å ha det bedre – ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Håkon Andersen i BAMA.

Fortsatt mye å jobbe med

- Det forplikter så være en AmbassadørklubbI 2018 gjorde vi mange positive endringer, og det er moro at klubbens medlemmer støtter opp om de gode verdiene i Eat Move Sleep. Derfor skal vi fortsett med å motivere alle til å gå og sykle til og fra trening og kamper så langt det lar seg gjøre, vi skal sørge for at det stadig blir flere sunne alternativer i kiosken, og vi skal arbeide videre med å få unge til å praktisere «Ingen likes etter leggetid» for bedre søvn. 

- I tillegg skal vi som ambassadørklubb arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold, og få nok fysisk aktivitet og søvn.


Kontaktpersoner:

  • Eat Move Sleep i Lommedalen: Kristin Fjæra Eng, kfjeng82@gmail.com
  • Norges Fotballforbund: Holger Roald, holger.roald@bama.no
  • Bama:  Håkon Andersen, hakon.andersen@bama.no 
     
     

Eat Move Sleep er et konsept fra NFF og BAMA, i samarbeid med EAT Foundation.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.