Lommedalens IL skal nå være en EMS klubb

Postet av Lommedalens IL den 22. Feb 2019Lommedalen IL er en av 38 klubber som er Eat-Move Sleep ambassadører. Vårt mål er at barn, unge og voksne fra tidlige barneår skal etablere gode levevaner. Vi ønsker å fremme god helse fra tidlige barneår og være en foregangsklubb i kommunen som gjør dette. Flere og flere vil komme etter!


Bakgrunn

EMS er et initiativ fra Norges fotballforbund og BAMA. Det er et faktum at den norske folkehelsa står overfor noen utfordringer. Vi spiser riktignok mer frukt, bær og grønnsaker enn noensinne. Likevel har vi et godt stykke igjen før vi når anbefalingene i de nasjonale kostrådene. Vi vet at desto tidligere barn og unge etablerer gode vaner jo større sannsynlighet er det for at det fortsetter senere i livet.

Når barn og unge vokser bør mesteparten av maten de spiser være smarte byggeklosser slik at de får i seg det som trengs. Det å lære seg hva kroppen trenger gjennom dagen, før og etter aktivitet i form av mat, bevegelse og søvn bidrar til gode vaner.


I tillegg er det slik at i dagens samfunn er det lett å bli kostholdsrådvill i hva kroppen trenger eller ikke. Vi mener at EMS konseptet bidrar til å kunne trygge, særlig ungdommer i en sårbar fase, hvor viktig det er med påfyll både før og etter trening. De skal ikke være i tvil om at vanlig mat er godt nok!

En annen utfordringene i samfunnet er når det gjelder fysisk aktivitet. Vi vet at så mange som 60% av ungdommer slutter med organisert idrett ved 15 årsalder. Norske 15-åringer er mer inaktive enn 70-åringene, og dagens unge kan bli den første generasjon noensinne til å leve kortere enn sine foreldre. Dersom ungdommene gjennom EMS konseptet har innarbeidet gode vaner fra de er små og aktive vil det være en god helseinvestering. De har da lært seg prinsipper om smart mat, bevegelse og aktivitet, samt søvn.


EAT- Kosthold

- I klubben ønsker vi å fokusere på mat som kroppen trenger, både i form av et jevnt inntak gjennom dagen, men også NOK mat og smart mat. Vi ønsker å innarbeide at barn og unge har med seg matpakke på cuper og kamper evt en kultur for «en felles banan» etter treninger- for eksempel en matpakkebag i treningsbag. Dette viser også viktigheten av nok mat til de som er småspiste.


- På lik linje med oppvarming og vannflaske håper vi trenere og fokuserer på at barn og unge kommer med «full tank» på trening.

- Vi oppfordrer til at det er en felles retningslinje på eksterne cup/kamper om at evt søtt kjøpes etter at arrangementet er ferdig, ikke imellom alle kampene. Da trengs det smart bensin!!

- Vi snakker om MER av, ikke MINDRE av. I kioskene og på arrangementer serveres det 90 % smart mat og 10 % kosemat. Det er lov med kos innimellom, men vi mener balansen bør være 90/10, ikke omvendt slik den er mange andre steder. Og husk: salget blir ikke mindre, snarere tvert imot!


- Vi får 60% refusjon av frukt + smoothie fra BAMA. Kjøp inn til avslutninger og innimellom etter treninger.

- Vi ønsker at felles samlinger skal det være fokus på smart mat før og etter trening, men rom for helgekos.

- Oppfordrer til fellesmåltider med vanlig mat og pålegg, kakao, smoothie, frukt, havregrøt etc. Dette skaper felleskap og gode samtaler.

- Avslutninger bør bugne av frukt og grønt. Vi ønsker at også her lyser EMS prinsippene. Spill gjerne av videoer hvor idrettsstjerner snakker om EMS.

HUSK! Aktive barn trenger smart påfyll!MOVE-bevegelse:

- Vi ønsker å formidle at hverdagsaktiviteten er viktig selv om barnet er aktivt i organisert idrett.

- Vi skal arrangere konkurranser/challenger for å få med oss de som ikke er organisert også

- Ja til gå/sykle til skole og trening. Bra for miljøet også!


SLEEP-søvn:

- Vanskelig å påvirke, men trenere kan fokusere på søvn og hvile som en viktig del av treningsutbytte.


 - søvn er viktig for prestasjon, stressreduksjon

 
- fysisk og psykisk helse


- skjermfritt soverom

 
- Vi jobber med å få en søvnekspert til et arrangement til foreldre og  trenere.


EMS effekt: 

- En god balanse gir god konsentrasjon og læreevne.

- Prestasjonsfremmende effekt.

- Legger grunnlag for en god restitusjon.

- Reduserer sykdom og forebygger skader.


Ta gjerne kontakt om du vil være med i en prosjektgruppe for din idrettsgren!

Kristin / 92206594 / Kfjeng82gmail.comLommedalen Fotball innkaller til årlig møte

Postet av Lommedalens IL den 14. Feb 2019

Lommedalen fotball

Innkalling til årlig møte


Det innkalles med dette til årlig møte i Lommedalens IL, fotballavdeling.

Møtet holdes 28.02.2019 kl. 20.30 i klubbhuset til Lommedalen.


Saker til behandling :

 1. Regnskap for 2018
 2. Årsberetning for 2018 
 3. Budsjett og fotballavgift for 2019
 4. Sportsplan
 5. Orientering om ny kunstgressbane.


Velkommen!

Espen Strand

Åpningstider vinterferie 2019

Postet av Lommedalens IL den 14. Feb 2019

Lommedalen Skisenter har åpent hver dag i vinterferien.


Bakken åpner klokken 10:00 - 17:00,
og vi kan tilby deilig skiforhold og nydelig matutvalgt i varmestua. 

Vi ønsker deg og familien din velkommen til skisenteret i vinterferien.
Åpen Hall

Postet av Lommedalens IL den 13. Feb 2019

Lommedalens Idrettslag inviterer til Åpen hall

Kommende fredag, 15.02 inviteres ungdom 13-19 år til Lommedalshallen, 
klokken 20:30 - 22:00 for ulike aktiviteter. Her åpnes det for å trene og/eller holde seg aktivt i gang med forskjellige ballaktiviteter som f.eks basket, fotball, innebandy, håndball, m.m. 

Aktivitetene er gratis! Det vil bli topp stemning med lek, spill og god musikk. Vi håper å se deg i Lommedalshallen.

Åpen hall vil også holde åpent disse datoene fremover. 08.03, 22.03 og 29.03.
Lommedalen Fotball fikk fornyet tillitt av Norges Fotballforbund

Postet av Lommedalens IL den 5. Feb 2019

Lommedalen Fotball fikk fornyet tillitt av Norges Fotballforbund

I 2018 ble Lommedalen Fotball plukket ut til å være ambassadørklubb for NFF og BAMAs satsing for å bedre folkehelsen. Gjennom konseptet Eat Move Sleep har de spredt kunnskap og inspirasjon både i og utenfor klubben til glede for små og store. 

På Ullevål stadion fikk de i helgen overrakt beviset på at de skal være ambassadører også i 2019.

Skryt fra Fotballforbundet 

Lommedalen Fotball er en motivert og engasjert klubb som er opptatt av sunne verdier. Vi er imponert over innsatsen de gjorde for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø i 2018, sier Frode Grodås i NFF.

Eat Move Sleep for alle

 Ifølge helsemyndighetene beveger vi oss generelt sett ikke nok, vi spiser for lite frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, mens vi fortsatt får i oss for mye sukker, salt og mettet fett. I tillegg sover ungdom mye mindre enn anbefalt, samtidig som 1 av 4 voksne sliter med søvnproblemer.

- Gjennom Eat Move Sleep er det mye lettere å huske at man bør ta bevisste valg i hverdagen. Det hjelper oss til å ha det bedre – ikke bare på idrettsbanen, men også på alle andre arenaer som skole, jobb og fritid der man er avhengig av overskudd, konsentrasjon og godt humør, sier Håkon Andersen i BAMA.

Fortsatt mye å jobbe med

- Det forplikter så være en AmbassadørklubbI 2018 gjorde vi mange positive endringer, og det er moro at klubbens medlemmer støtter opp om de gode verdiene i Eat Move Sleep. Derfor skal vi fortsett med å motivere alle til å gå og sykle til og fra trening og kamper så langt det lar seg gjøre, vi skal sørge for at det stadig blir flere sunne alternativer i kiosken, og vi skal arbeide videre med å få unge til å praktisere «Ingen likes etter leggetid» for bedre søvn. 

- I tillegg skal vi som ambassadørklubb arrangere en egen Eat Move Sleep Cup, der både spillere og tilskuere vil lære mer om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold, og få nok fysisk aktivitet og søvn.


Kontaktpersoner:

 • Eat Move Sleep i Lommedalen: Kristin Fjæra Eng, kfjeng82@gmail.com
 • Norges Fotballforbund: Holger Roald, holger.roald@bama.no
 • Bama:  Håkon Andersen, hakon.andersen@bama.no 
   
   

Eat Move Sleep er et konsept fra NFF og BAMA, i samarbeid med EAT Foundation.
Levert av IdrettenOnline