Velkommen til langrennstreningAktivitet hele året - tilpasset årsklassene
Vi legger opp til aktivitet hele året, tilpasset for årsklassene slik at utøverne kan drive med flere idretter. På ski og barmarkstrening trener alle grupper på Gullhaug/Eineåsen i lysløypa. Frem til snøen kommer er det barmarkstrening, og vi benytter også gymsalen på Mølladammen til innetrening. De yngste gruppene starter med ordinære treninger etter høstferien.

Vi bruker rulleski tidlig - for yngre årsklasser
Vi introduserer rulleski tidlig. Sommeren 2018 har 2010-gruppa vært med på rulleskisamlinger som vi også arrangerer på tvers av årsklassene / treningsgruppene. For de yngste gruppene bruker vi rulleskibanen og området på Rud (i Bærum Idrettspark). Vi har mange par med låneski så det er ikke behov for å kjøpe rulleski med en gang.
Vi anbefaler at dere kjøper et eget par (junior skøyteski) når barnet er i 10-11 år. Vi bruker skicross, bandy, og andre aktiviteter for at barna skal bli trygge på rulleski og få god teknikk.

Utstyr på treningene
Generelt er utstyr på treningene passende treningstøy (etter sted og temperatur), refleksvest og vannflaske. Alle utøvere får Lommedalen langrenn-refleksvest. Når de startet i 13-års-gruppen (2006 i 2018/19-sesongen) får de en fin refleksvest med glidelås.

Informasjon til foreldre

Hovedkanalen for informasjon fra trener til foreldre og utøvere er på Facebook. Her vil all løpende informasjon om treninger bli lagt ut. Du finner navn på Facebook-gruppene ved å gå inn på siden Treningsgruppene våre og velge aktuell gruppe. Vi bruker gruppen Lommedalen langrenn på FaceBook som hovedkanal til alle medlemmer. Be om å bli medlem der!


Bistand fra foreldre
Selve treningen skjer med egne trenere, men foreldre må gjerne være med :-) Foreldrene hjelper barna med smøring og påkledning. Foreldrene er også viktige for å skape et godt miljø i langrennsgruppa. 

Trenerne deltar normalt ikke på skirenn. På renn må foreldrene bistå barna. Lommedalen langrenn markerer samlingssted for våre utøvere med LIL-flagg (og på en del renn telt) hvor det blir gitt smøretips, og på enkelte renn også smørehjelp.

I likhet med andre lag og klubber er aktivitetene i Lommedalen Langrenn basert på frivillig innsats. Vi trenger hjelp av foreldre for å kunne gjennomføre klubbens arrangementer. Det er også åpent for deltakelse i styret og verv. 

Velkommen til ekte skiglede for liten og stor :-)


Levert av IdrettenOnline