Lommedalen Basket med to finaleseiere i Hansa Cup

Postet av Lommedalens IL den 6. Mai 2019

LOMMEDALEN GJORDE RENT BORD I BERGEN

Lommedalen basket vant begge finalene i U12-klassen under Hansa cup i Bergen helgen 3.-5. mai!

LIL basket reiste til Bergen med ett G12-lag, ett G13-lag og to J12-lag. Alle de fire lagene presterte fantastisk bra! G12 og det ene J12-laget vant likså godt hele turneringen! Mens G13 og det andre J12-laget kapret hver sin bronsemedalje!

Ingen kan være i tvil om at det arbeides godt med de yngre lagene i LIL basket for tiden. Bergenserne sendte lag etter lag mot lommedølingene, men det var bare regionsmester i RØN og Scania-deltager i G06, Ullern, som ikke til sist måtte se seg slått av et LIL-lag.

J12 reiste altså med to lag til Hansa cup. LIL 1 vant sin semifinale komfortabelt mot EB-85 med sifrene 19-9. LIL 2 sørget derimot for en svært spennende semifinale mot Ulriken, som endte 11-11. Dermed ekstraomgang. Der ble bergenserne et hakk for sterke og gikk til finalen med en 15-12-seier. Men der møtte de bare det andre LIL-laget. Jentene storspilte og vant finalen komfortabelt 21-14. Dermed ble det altså både gull og bronse til denne dyktige treningsgruppa!

G12 er sterke i egen årsklasse og hadde på forhånd et håp om å kunne vinne hele turneringen. Men kampene skal spilles først. Søndag morgen ble det en svært komfortabel seier i semifinalen, hele 41-10 over Ulriken! Så ventet et sterkt Fyllingen-lag i selve finalen. Men LIL-gutta levnet ingen tvil. De ledet gjennom hele kampen og kunne til slutt løfte pokalen i været etter 27-16 over Bergens-laget.

G13 spilte kvartfinale mot Gimle tidlig søndag morgen. Kampen var til tider jevnspilt, men LIL-gutta reise ifra mot slutten og vant 30-24. I semifinalen ventet altså Norges sterkeste 06-lag, Ullern, som nettopp kom hjem fra nordisk mesterskap for klubblag, Scania cup i Stockholm. Ullern ble som ventet et par knepp for sterke. Dermed ble det en flott bronse på LIL-gutta i G13-klassen.

Vi gratulerer alle spillere, trenere, lagledere og foreldre med en aldeles fantastisk innsats i årets Hansa cup! Dette blir garantert ikke de siste pokalene disse spillerne tar med seg hjem til Lommedalen!